גלי ליסינג (2004) בע"מ נ' עיריית יהוד

: | גרסת הדפסה
תא"מ
בית משפט השלום תל אביב - יפו
166029-09
7.2.2010
בפני :
אלי ספיר

- נגד -
:
גלי ליסינג (2004) בע"מ
:
עיריית יהוד מונסון
החלטה,החלטה,פסק-דין

החלטה

על התובעת לשלם לעדה הוצאות בסכום של 250 ₪.

ניתנה והודעה היום כ"ג שבט תש"ע, 07/02/2010 במעמד הנוכחים.

אלי ספיר, שופט

החלטה

לא הוגשה בתיק זה חוות דעת מומחה והעד מעיד כבעל פונקציה במועצה ולכן אינני יכול לקבל את עדותו של העד כעד מומחה מעבר לתפקידו.

ניתנה והודעה היום כ"ג שבט תש"ע, 07/02/2010 במעמד הנוכחים.

אלי ספיר, שופט

פסק דין

מדובר בתביעה לגבי נזק לרכב כתוצאה מהצפה.

עדת התובעת העידה כי החנתה את הרכב ברח' שוהם בנווה מונוסון והרכב נפגע כתוצאה מההצפה.

כתמיכה לכתב התביעה הוגש אישור של מנהל המנהלת אצל הנתבעת בשם אלי רוקח, לפיו בזמן הנדון היתה הצפה והרכב הנדון ניזוק מההצפה.

לגבי הנזק הוגשה חוו"ד שמאי שלא נסתרה.

מטעם הנתבעת הופיע מהנדס מר ואדים קושניר שהוא אחראי לניקוז המים במועצה. עד זה העיד כי הבעייה של רח' שוהם מוכרת לו לאור העובדה שמדובר בשיפוע, אולם ציין כי לא קיבל כל הודעה על המקרה הנוכחי. עוד ציין העד כי היו בעיות בעבר, אך בעיות אלה תוקנו.

מטעם הנתבעת לא צורפו כל ראיות הסותרות את אותו מסמך של אלי רוקח, למעט עדותו בעל פה של מר ואדים קושניר.

לאחר ששמעתי את העדויות ובחנתי את הטענות, הגעתי למסקנה כי דין התביעה להתקבל.

במקרה זה, הונחה בפני התשתית הראייתית המספקת לכך כי הרכב נפגע כתוצאה מהצפה ומכאן מוטל היה הנטל על הנתבעת להוכיח כי פעלה ועשתה את כל המוטל עליה כדי שנזק כזה לא יקרה.

במקרה זה, הראיה היחידה שהוגשה מטעם הנתבעת מחזקת את ראיות התביעה.

עד ההגנה ניסה להעיד כמומחה, אך אינני מקבל את עדותו כמומחה, וזאת לאור העובדה שלא הוגשה מטעמו חוות דעת מומחה.

לאור האמור ולאור העובדה שאני נותן אמון לעדותה של עדת התובעת, אני מקבל את התביעה ומחייב את הנתבעת לשלם לתובעת סכום של 13,327 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה מיום 24.12.08 בצירוף אגרת ביהמ"ש בסכום של 337 ₪ ובצירוף שכ"ט עו"ד בשיעור של 10% + מע"מ ושכר העדה בסכום של 250 ₪.

ניתנה והודעה היום כ"ג שבט תש"ע, 07/02/2010 במעמד הנוכחים.

אלי ספיר, שופט

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>